Kvantativ logo
Kvantativ logo

03

Utförandekonsult

Rivning & Sanering

Utförandekonsult – Rivning & Sanering

Vår tjänst kan utformas för att passa just ert projekt eller objekt.

Vanligaste är att vi lägger upp arbetet enligt följande:

  1. Kostnadsbudget upprättas.
  2. Offert/Anbuds utvärdering.
  3. Kontrollplan.
  4. Utförandebesiktning av pågående arbete.
  5. Slutkontroll

Asbestsanering

Arbetsmiljöverket har stränga regler för hur det ska gå till när man asbestsanerar. Asbest i luften är mycket hälsofarligt. Vi sätter alltid upp säkerhetsslussar, som är avsett för att hindra asbestfibrerna från att ta sig in i angränsande lokaler.

Våra rutinerade och säkerhetsmedvetna sanerare använder specialframtagna skyddskläder och masker med ett så kallat P3-filter. Även vår saneringsutrustning, dammsugare och luftrenare, har dessa mycket effektiva och säkra filter.

PCB Sanering

Den 30 juni 2016 skulle all PCB i fog- och golvmassor utvändigt och invändigt ha varit borttagen. Det mesta bedöms vara sanerat men tyvärr finns en hel del kvar. Bland annat finns det ett mörkertal som är svårt att bedöma omfattningen av. Till exempel finns det fastigheter som inte identifierats när kommunerna upprättat register över berörda fastigheter. Det kan också vara fogmassor eller golvmassor som inte hittats vid PCB-inventering.

Vi leder arbetet och ser till att lagkrav och branschrekomendationer följs. Och att berörda myndigheter informeras om pågående och avslutat arbete.